installaties

Installatie
THE BEAUTY OF DECAY 

Vijf scènes op vijf plekken:

Het project is gestart in 2011 met de plaatsing van de eerste poppen in Nederland. Op de meeste plaatsen bleven de scènes gedurende ten minste drie jaar staan. Gedurende en na het proces zijn de documentaties en alle restanten verzameld en komt alles samen in (de eindinstallatie) het project:

De Laatste Scène

In April 2020 is de scène uit de woestijn van Nevada weggehaald en de restanten worden (helaas verlaat door Corona) nu opgehaald in April 2022. 

Hierbij een overzicht van de vijf scènes:

29.2

1. USA, Nevada:
In het Goldwell Open Air Museum werd in de woestijn bij Death Valley in 2018 een scène neergezet. De bezoekers konden selfies opsturen en zo konden wij het proces volgen.


2013 06 04 11

2. SPANJE, Tolosa:
In Spanje werd de scène neergezet in een open ruimte buiten tussen twee muren van het museum Topic Tolosa, gescheiden van het publiek door een glazen raam. Elke week is er een ‘still’ gemaakt, om het proces van verandering te volgen.

Han foto jongetje

3. NEDERLAND, Warder:
In Nederland waren de poppen neergezet in de polder in de buurt van het IJsselmeer, waar de sterke wind en regen het proces van verval versnelde.
Het verloop van het verval is gefilmd. U ziet de film bij de eindinstallatie zien, maar ook hier kunt u hem bekijken: SILENT SECRETS

BoDSeattlesmall

4. USA, Seattle, Washington:
In Seattle werd bij een typisch Amerikaans Huis met een 'porch' een scène neergezet met een vrouw en twee politieagenten in de tuin. De acteur/schrijver die daar woont, werkte aan een documentatie van het proces "The Harlot and the Policemen".

LondennieuwBoD

5. GROOT-BRITTANNIË, Londen:
Op het dak van het Unicorn Theatre in hartjer Londen is een scène geplaatst met uitzicht op de Shard. De bezoekers van het theater konden op een scherm de ontwikkelingen volgen.

De eindinstallatie De Laatste Scène is gepland in 2022. Zie Waar en Wanneer

 

 Overige installaties


SCENES AND STORIES in Spanje 2019

Voorkant catalogus2
De tentoonstelling is afgelopen, maar U kunt hier de brochure downloaden van onze overzichtstentoonstelling in Museum Topic in Tolosa, Spanje

 

BrochureTOPICnew.pdf